Obvestilo o uporabi piškotkov

Športna loterija d.d. na spletni strani uporablja piškotke, ki se shranijo na napravo, s katero dostopate do spletne strani. Poleg piškotkov, ki so nujno potrebni za delovanje, uporabljamo tudi izbirne piškotke, s katerimi anonimno spremljamo vašo uporabo spletne strani.

Več o varovanju zasebnosti in uporabi piškotkov si lahko preberete v Izjavi o zasebnosti.

Za nadaljevanje vas prosimo, da potrdite strinjanje z uporabo izbirnih piškotkov.

SPREMEMBE PRI UPORABI SPLETNE BANKE NLB KLIK (12. 4. 2021)

Spoštovani,

S 5. majem 2021 bodo v NLB ukinili možnost vstopa v spletno banko NLB Klik s kvalificiranim digitalnim potrdilom (KDP). Vstop bo od takrat naprej mogoč le še z generatorjem enkratnih gesel (OTP).

Za podrobnejše informacije se obrnite na NLB banko.

Zahvaljujemo se za razumevanje,
Športna loterija d.d.


OBVESTILO O IZPLAČILU DOBITKOV NA SEDEŽU PODJETJA (12. 3. 2021)

nje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 izplačilo dobitkov na sedežu družbe Športna loterije poteka po prilagojenem režimu:

  3
 • Izplačila dobitkov v višini 2.000,00 EUR ali več na sedežu podjetja so možna zgolj po predhodni najavi preko elektronske pošte pomoc@sl123.si ali telefonske številke (01/474-8800), izven prostorov družbe v avli poslovne stavbe Triglav ob upoštevanju vseh navodil za obiskovalce poslovne stavbe na Dunajski c. 22.,
 • Vstop v poslovne prostore podjetja do nadaljnjega za zunanje obiskovalce ni možen.

Športna loterija, d.d.


OBVESTILO – POTRJEVANJE NAKAZIL Z BANČNIMI KARTICAMI (23.12.2020)

Spoštovani!

S 1. januarjem 2021 bo pri spletnih plačilih in nakazilih obvezna uporaba dveh od treh varnostnih elementov, ki dokazujejo, da je plačnik imetnik plačilne kartice. Na spletnih prodajnih mestih znotraj EU tako ne bo več zadostovalo potrjevanje z enkratnim geslom, prejetim po SMS.

Direktiva med drugim narekuje, da se pri kartičnih plačilnih transakcijah z vsemi plačilnimi karticami, tako fizičnih kot tudi pravnih oseb, zaradi strožjih varnostnih zahtev do 1. januarja 2021 za preverjanje pristnosti imetnika kartice uvede močna avtentikacija. Njeni varnostni elementi so nekaj, kar veste (geslo, koda PIN ali odgovor na varnostno vprašanje), nekaj, kar imate (pametni telefon ali druga mobilna naprava), in nekaj, kar ste (prstni odtis, roženica, obraz, glas).

Rešitve in načini izvajanja avtentikacije bodo pri bankah in hranilnicah različni, zato pravočasno preverite kakšen je postopek potrditve spletnega plačila pri vaši banki.

V kolikor vam spletna nakazila na vaš igralni račun ne bodo delovala, se za nasvet obrnite na vašo banko, oz. banko izdajateljico vaše bančne kartice s katero ste poizkusili izvesti nakazilo.

Športna loterija, d.d.


PREVARE IN PRESLEPITVE DOMNEVNIH POSREDNIKOV PRI STAVAH

Zadnjih nekaj tednov Športna loterija d.d. beleži porast zaprosil Policije za posredovanje podatkov v predkazenskih postopkih v zvezi s prevarami in preslepitvami povezanih z domnevnimi posredniki pri stavah na športne dogodke. Običajno prevaranti igralce športnih stav premamijo z njihovim domnevnim odličnim poznavanjem športnih stav, celo s prepričevanjem o poznavanju vnaprej dogovorjenih izidov. Žrtve prevaranti pozovejo, da vplačajo vplačilni listek in prevarantom sporočijo kodo, čez nekaj časa pa jih obvestijo, da je bil »njihov« stavni listek dobiten, tudi do nekaj tisoč EUR. Nato jih pozovejo, da ponovno vplačajo vplačilni listek, bodisi za plačilo davka, v nekaterih primerih pa celo za plačilo nagrade za igralce, ki naj bili udeleženi v prirejanje rezultatov.

Športna loterija d.d. poudarja, da nima posrednikov pri vplačilih športnih stav in da je:

 • posredovanje pri vplačilih stav nezakonito,
 • ne glede, da gre pri vplačilih za prevaro, kakršnokoli sodelovanje pri prirejanju rezultatov, tudi zavestna vplačila stav na takšne dogodke, lahko izpolnjuje znake kaznivega dejanja in da je obvezno takšne odklone v športu naznaniti Policiji.

Pozivamo vse igralce, da vsakršen poskus posredništva pri vplačilih stav, predvsem pa zaznave suma prirejanja športnih izidov, nemudoma naznanijo Policiji.

Več o varnem igranju iger na srečo in o odgovornem prirejanju najdete na: /Odgovornoigranje/Odgovornoprirejanjeiger.aspx

 

Športna loterija, d.d.


Obvestilo za obiskovalce sedeža podjetja

Spoštovani,

Športna loterija ima do nadaljnjega na sedežu družbe vzpostavljen prilagojen režim za obiskovalce podjetja:

 • Izplačila dobitkov na sedežu podjetja so možna zgolj po predhodni najavi preko elektronske pošte pomoc@sl123.si ali telefonske številke 01/474-8800 v avli poslovne stavbe Triglav. Rok za izplačilo dobitkov v vrednosti 2.000,00 EUR ali več v času trajanja začasne delne omejitve gibanja od vključno 16. 10. 2020 do preklica prepovedi ne teče in se ne všteva v s pravili določen rok za izplačilo dobitkov. Če ni nujno, prosimo, da dobitkov v času slabih epidemioloških razmer na glavni blagajni ne prevzemate, saj s tem vsi skupaj prispevamo k dobrobiti javnega zdravja.
 • Vstop v poslovne prostore podjetja do nadaljnjega za zunanje obiskovalce ni možen.

Hvala za razumevanje,
Športna loterija, d.d.


OBVESTILO ZA IGRALCE

Uprava Športne loterije d.d. je z dnem 16. 10. 2020, sprejela dodatne ukrepe za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 v skladu z Odlokom o začasni delni omejitvi gibanja ljudi zaradi preprečevanja okužb s SARS-CoV-2 (Uradni list, Št. 143, 15. 10. 2020):

 • Rok za izplačilo dobitkov v vrednosti 2.000,00 EUR ali več v času trajanja začasne delne omejitve gibanja od vključno 16. 10. 2020 do preklica prepovedi ne teče in se ne všteva v s pravili določen rok za izplačilo dobitkov. Rok, ki je začel teči preden je nastal vzrok za zadržanje, se nadaljuje, ko prepoved preneha. Vse informacije glede rokov za izplačilo dobitkov bo Športna loterija in igre na srečo, d. d., objavila na svoji spletni strani.
 • Izplačila dobitkov v višini 2.000,00 EUR ali več na sedežu Športne loterije so možna za dobitnike iz Osrednjeslovenske regije in za dobitnike iz regij, za katere ne velja delna omejitev gibanja, zgolj po PREDHODNI NAJAVI preko elektronske pošte pomoc@sl123.si. V sporočilu navedite vašo telefonsko številko, da vas lahko pokličemo v primeru dodatnih sprememb. Če ni nujno, prosimo, da dobitkov v času slabih epidemioloških razmer na glavni blagajni ne prevzemate, saj s tem vsi skupaj prispevamo k dobrobiti javnega zdravja.

Hvala za razumevanje,
Športna loterija, d.d.


Terminalska mreža Športne loterije

Spoštovani!

Znova smo - ob upoštevanju priporočil in navodil NIJZ - vključili celotno terminalsko mrežo Športne loterije. Uporabnike samopostrežnih terminalov prosimo, da se držijo navodil posameznih prodajnih mest.

Športna loterija, d.d.


Obvestilo o prodajnih mestih Dela prodaje

Spoštovani,
Obveščamo vas, da smo na prodajnih mestih Dela Prodaje d.d. onemogočili vplačila v igre Športne loterije.

Hvala za razumevanje,
Športna loterija, d.d.


Vnovičen zagon terminalske mreže

Športna loterija d.d. je z dnem, 6. 5. 2020, ponovno zagnala terminalsko mrežo. Vključili smo vse terminale, gotovinske in negotovinske, našim partnerjem pa smo prepustili odločitev, na katerih prodajnih mestih bodo terminale vključili in katere – ob upoštevanju veljavnih uredb o obratovanju trgovin in omejitev, vezanih na velikost poslovnega prostora in omejitev števila kupcev.

Uporabnike terminalske mreže pozivamo, da se držijo navodil posameznih prodajnih mest. Tudi sama uporaba terminalov je vezana na upoštevanje naslednjih ukrepov:

 • ob terminalu naj bo največ en igralec,
 • zaslon terminala pred uporabo razkužite z dezinfekcijskimi robčki, ki so na voljo,
 • upoštevajte minimalno socialno razdaljo 1,5 m.

Na pravilno uporabo terminala vas bodo opozorile tudi spodnje ikone na in ob terminalu:

ikone za razkuževanje

Želimo vam veliko varne zabave!

Športna loterija, d.d.


NUJNO OBVESTILO

Športna loterija d. d. v zadnjem času beleži porast obvestil o poskusih zlorabe, povezanih z domnevnimi posredniki pri stavah na športne dogodke na družbenem omrežju Facebook. Prevaranti pri preslepitvi igralcev športnih stav uporabljajo lažno identiteto in izkoriščajo negotovo situacijo v času ukrepov za preprečevanje širjenja okužb z virusov SARS-CoV-2.

Športna loterija d. d. poudarja, da nima posrednikov pri vplačilih športnih stav in da je:

 • posredovanje pri vplačilih stav nezakonito,
 • ne glede, da gre pri vplačilih za prevaro, kakršnokoli sodelovanje pri prirejanju rezultatov, tudi zavestna vplačila stav na takšne dogodke, lahko izpolnjuje znake kaznivega dejanja in da je obvezno takšne odklone v športu naznaniti Policiji.

Pozivamo vse igralce, da vsakršen poskus posredništva pri vplačilih stav, predvsem pa zaznave suma prirejanja športnih izidov, nemudoma naznanijo Policiji.

Športna loterija, d.d.